Cofnij

Pasta z tuńczyka i awokado na ciemnym pieczywie

Składniki
  

  • 1 awokado
  • 1 puszka tuńczyka
  • ¼ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
  • 1 łyżka posiekanego drobno jalapeno
  • ¼ filiżanki z grubsza posiekanych liści kolendry
  • Kilka pokrojonych na pól zielonych oliwek
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sól i pieprz do smaku

Instrukcje
 

  • Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę  . Miejsce po pestce poszerzyć , wyciągając część miąższu łyżeczką. Miąższ przełożyć do miski . Rozdrobnić widelcem . Dodać tuńczyka z puszki , posiekaną czerwoną paprykę i jalapeno . Dorzucić poszatkowaną kolendrę i oliwki . Wlać sok z limonki. Wymieszać wszystko razem .  Doprawić solą i pieprzem. Pasta jest już gotowa do posmarowania  chleba .