Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażyc pora. Dodac wędzony boczek. Smażyc do zrumienienia boczku. Dodać czosnek i gałkę muszkatołową. Wlać smietankę i dusić razem około 5 minut. Pod koniec dodać groszek i brokuła. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Na morszczuka
Filety z morszczuka z każdej strony dobrze natrzeć sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować niewielką ilością oliwy. Ułożyc morszuka. Na wierzchu natrzeć imbirem i posypać szałwią. Nastepnie połozyć koperek. Rybe skropic odrobina oliwy na wierzchu. Piec w temp. 180 st C przez ok 20 minut.
Makaron wymieszać z sosem i podawać z rybą
Słowo kluczowe brokuły, dania rybne, ryba, szybki obiad