W garnku roztopić masło. Na roztopiony tłuszcz wrzucić seler naciowy, pora, marchew i pietruszkę. Smażyć kilka minut, następnie dodać czosnek. Smażyć warzywa z czosnkiem przez chwilę i dodać pieczarki. Smażyc razem kolejne kilka minut i wsypać zioła. W następnej kolejności wrzucić ziemniaki i smażyć razem kolejne 3 minuty. Przesmażone warzywa zalać bulionem i gotować ok 10 min. Po tym czasie dodac szparagi i gotować kolejne 5 minut. Pod koniec dodać fasolę odsączoną z wody i gotować do 10 min. Po tym czasie zrobić zasmażkę.
Zasmażka
Na patelni umieścić masło i je roztopić. Dodać mąkę i smażyć do zrumienienia, cały czas mieszając, żeby nie przypalić. Na koniec do zupy dodać zasmażkę
Słowo kluczowe dania wegetariańskie, fasola, pieczarki, szparagi, wegetariańskie, zupy